Juurimatkailu

Lemma Travel Housen sydän sykkii juurimatkailun kehittämiselle. Sukujuurimatkailussa korostuvat paikallisuus, eri sektorien välinen yhteistyö ja monisukupolvisen asiakaskunnan huomioiminen. Se on kulttuurimatkailun muoto, joka tuo matkailutuloja myös suurten matkailijavirtojen ulkopuolisille alueille, tukee paikallista yrittäjyyttä ja pitää omalta osaltaan yllä alueen paikallisidentiteettiä. Juurimatkailupalvelut houkuttelevat sekä kotimaisia että ulkomaisia suomalaisjuurisia matkailijoita.

Juurimatkailun edelläkävijäalueita Euroopassa ovat mm. Italia, Skotlanti ja Irlanti. Meillä Lemma Travel Housessa seurataan juurimatkailun kehitystä tarkasti. Jos haluat tutustua teemaan syvemmin matkailualueen näkökulmasta, katso vaikkapa Matka juurille Vakka-Suomi -hankkeen videot täältä.

Lemma Travel House tuottaa matkailualueille juurimatkailun työpajoja ja valmennuksia (ks. esim. Elävän kulttuuriperinnön ideapajan sisältö täältä). Taustamateriaaleina käytetään mm. Museoviraston ja Visit Finlandin yhdessä tuottamaa Yhteinen polku- sekä Visit Finlandin Kulttuurimatkailun tuotesuositukset -oppaita. Mukana on myös aina runsaasti käytännön esimerkkejä sekä juurimatkailutuotteista että viestinnästä.

Meiltä saat myös organisaatiokohtaista juurimatkailun tuotesparrausta. 

Lähdetään kehittämään juurimatkailua yhdessä - kysy lisää Päiviltä!

paivi.suutari(at)lemmatravel.fi