Poimintoja

Lemman uutisia ja ajatuksia kestävästä matkailusta

Visit Finlandin hallinnoimaa Sustainable Travel Finland -ohjelmaa kehitetään parhaillaan vastaamaan uusia vaatimuksia vastuullisuuden saralla. Kehittämistyön kumppanina toimii yritysvastuun asiantuntijayritys Taigawise. Lemma Travel Housen Päivi Suutari on mukana Taigawisen tiimissä.

Sukujuuri- ja elämänkaarimatkailu tukee kestävän matkailun kehittämistä, sillä juurilleen tai vaikkapa entisiin asuinpaikkoihinsa matkustavat asiakkaat etsivät aitoa paikallisuutta ja haluavat tutustua paikallisiin perinteisiin, alueellista ruokakulttuuria unohtamatta. Suurin potentiaali juurimatkailulle on alueilla, joista on aikojen saatossa...

Haluatko kasvattaa asiakaskuntaasi ja kehittää työyhteisön ilmapiiriä? Oletko ajatellut inklusiivisuutta myös liiketoiminnan kehittäjänä? Tiesitkö, että inklusiivisuus tarkoittaa paitsi liikuntaesteettömyyttä myös esimerkiksi aisti-, ikä- ja muistiystävällisyyttä?

Lemman syksyyn sisältyy auditointien lisäksi mielenkiintoisia hankkeita, joista yksi on Matka juurille Vakka-Suomi. Lemma Travel House on mukana tuottamassa hankkeelle taustatietoa juurimatkailusta ja -matkailijoista. Juurimatkailun kehittämisen keskiössä ovat mm. aito paikallisuus ja aineeton kulttuuriperintö.

Päivi Suutari on valmistunut sosionomiksi (amk) ja palannut sen myötä kokopäiväisesti Lemma Travel Housen yrittäjäksi 9.8.2023 alkaen. Sosionomiopintoihin sisältyi runsaasti inklusiivisen matkailun osaamista kehittäviä opintojaksoja, kuten esimerkiksi Ihmisoikeudet ja moninaisuuden kohtaaminen, Muistisairautta sairastava ikäihminen sekä...